• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Wywiadówki w warsztatach szkolnych

Email Drukuj PDF

W dniu 24 października na warsztatach szkolnych mieliśmy okazję gościć rodziców w ramach wywiadówki. Dało nam to możliwość zaprezentowania swoich umiejętności najbliższym nam osobom. Spotkanie zostało przeprowadzone w przyjemnej atmosferze. Nasze starania zostały docenione zarówno przez rodziców jak i grono pedagogiczne. Uważamy, że takiego typu spotkania są najlepszym sposobem do nawiązania bliższych relacji  między szkołą a rodzicami. Z wdzięcznością w imieniu klasy IItż/s przewodnicząca Adrianna Skowrońska.

DSC01673DSC01719DSC01724DSC01738

Poprawiony: wtorek, 30 września 2014 14:39

Marsz Życia i Nadziei

Email Drukuj PDF

27 września 2014 uczniowie naszej szkoły - Patryk Sztukowski (III lzi), Jan Kaczmarek (I lo) i Konrad Kuś (I tr) wraz z pedagogiem szkolnym Jackiem Mikułą wzięli udział w VII Marszu Życia i Nadziei" z hasłem przewodnim "Na Ziemi jest o niebo lepiej". Organizatorem marszu było Stowarzyszenie Pleszewskiego Klubu "Amazonki". Po przemarszu ul. Poznańską spod siedziby Klubu do Ratusza wysłuchano hymn "Amazonek", a po okolicznościowych wystąpieniach i części artystycznej nasi uczniowie wzięli udział w spotkaniu integracyjnym w Zespole Szkół Publicznych nr 2 w Pleszewie.

1234

Poprawiony: poniedziałek, 29 września 2014 19:45

KONKURS KULINARNY

Email Drukuj PDF

„Najlepsza potrawa regionalna – wspomnienie dzieciństwa”
Maturzyści po przerwie wakacyjnej pierwsze zajęcia z pracowni gastronomicznej przeżyli ambitnie tj. konkursowo. Pięć dwuosobowych grup sporządzało swoją regionalną potrawę z dzieciństwa.
Następnie zacne  jury w skład którego wchodzili  pani mgr Barbara Kałużna, Siostra dr Imacculata Kowalska oraz  mistrzowie kuchni Jerzy Purol, Krystyna Piotrowska  ocenili przygotowane potrawy. Kucharze  serwowali potrawy:
I. CHRZANÓWKA WIELKOPOLSKA, KURCZAK PO POZNAŃSKU Z PIECZONYMI PYRAMI I ZŁOTYM SZABELKIEM
II. PIERŚ Z KACZKI Z SOSEM MALINOWYM, PIECZONYMI JABŁKAMI, KAPUSTĄ MODRĄ I KLUCHAMI NA ŁACHU
III. DUSZONE ŻEBERKA WIEPRZOWE PO POZNAŃSKU Z SZAGŁÓWKAMI I ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ
IV. ZALEWAJKA WIELKOPOLSKA Z CHLEBEM NA MŁODZIACH
V. ŻEBERKA W MIODZIE Z ZIELONYMI KOPYTKAMI I KAPUSTA ZASMAŻANĄ
Z tego konkursu wyłoniły się potrawy, które Jagoda Bartczak i Tobiasz Tarka serwowali na konkursie regionalnym podczas II Festiwalu Rzemiosła. Nasza prezentowana potrawa to CHRZANÓWKA WIELKOPOLSKA, PIERŚ Z KACZKI Z SOSEM MALINOWYM, PIECZONYMI JABŁKAMI, KAPUSTĄ MODRĄ I KLUCHAMI NA ŁACHU. Otrzymaliśmy III miejsce nagrodzone dyplomem,  blenderem  oraz  niezapomnianym kolejnym kulinarnym doświadczeniem. Kucharze z naszej szkoły bardzo się zaangażowali, dali z siebie dużo twórczej inspiracji . Gratulujemy kunsztu kulinarnego! Dziękujemy wszystkim zainteresowanym za wsparcie, a kucharzom życzymy kolejnych wygranych.
Opiekun: nauczyciel zawodu s. Dorota Śliwińska

CHRZANOWKADSC_0009DSC_0023DSC_0290

Poprawiony: poniedziałek, 22 września 2014 17:59

Strona 1 z 78

Statystyki serwera

Użytkowników : 1
Artykułów : 248
Odsłon : 214243

Polityka cookies

Ta strona używa plików Cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie Cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami używanej przeglądarki. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień Cookie w przeglądarce. Przeczytaj Polityka prywatności aby uzyskać więcej informacji.

Licznik odwiedzin

Dzisiaj41
Yesterday192
Week411
Miesiąc41
Wszystkie126883